המדריך

תוכן עניינים:
  מבוא
1. עשרת השאלות הגדולות
2. איך זה עובד וכמה ניתן להרוויח?
3. כמה תמונות צריך כדי להרוויח טוב?
4. רשיונות לשימוש בתמונות
5. סוגי הסכמים בין אתר מיקרוסטוק לצלם
6. דרישות מהתמונות
7. הכנת התמונות לשם העלאתן לאתר
8. העלאת תמונות לאתר
9. כיצד מקבלים כסף?
10. איזה סוגי תמונות נמכרות יותר?
11. שולטים ב-Illustrator? תזרקו את המצלמה!
12. רשימת אתרים ותאורם
13. מה אסור לעשות
14. טיפים חשובים להגדלת הרווחים

מאמרים נלווים
  תהליך הרישום ל-Shutterstock
  כלי לחיפוש מילות מפתח

מאמרים על שיטות צילום
  צילום חפצים נופלים למים
  צילום עשן
  שולחן צילום פשוט וזול
  בניית תאורה קבוע

גלריית תמונות לדוגמא

פורום

פרק 8: העלאת תמונות לאתר
באופן טבעי, יש צריך להירשם לאתר לפני שמעלים תמונות ומתחילים להרוויח. ברוב האתרים הרישום הוא פשוט ולא דורש הסברים. בחלק מהם תתבקשו לעשות מבחן קטן עם שאלות מסוג "האם מותר לעלות תמונות שלא אתה צילמת". עד שלא ממלאים תשובות נכונות, תהליך הרישום לא יושלם, אבל זו פשוט הדרך להסביר את הכללים ויש אינספור נסיונות. כמה מהאתרים מבקשים לשלוח תמונה של איזו שהיא תעודה ממשלתית (רשיון נהיגה, דרכון, וכו'). התעודה צריכה להיות באנגלית. המטרה היא שהאתר ידע שיש לו עסק עם אדם אמיתי ולא וירטואלי, וגם כדי למנוע הרשמות כפולות. אתם יכולים (ומומלץ!) למחוק מתמונה את כל המספרים (מספר דרכון, זהות,רשיון...) כדי למנוע פירסומם וזיופם. כמה אתרים מבקשים לשלוח מספר תמונות לדוגמה לפני שמאפשרים לעלות תמונות בכמויות. הרשמה הכי מורכבת היא ל-Shutterstock, אבל האתר הזה שווה את כל הסיבוכים, לכן כתבתי מדריך מיוחד לנושא זה.

לאחר שאתם רשומים, אפשר להתחיל להעלות תמונות. רוב האתרים תומכים במספר דרכים להעלאת תמונות: תבנית בעמוד באתר (באופן דומה להעלאת תמונות לפורום), תוכנת ג'אווה בתוך דפדפן, FTP. כמובן FTP היא הדרך הנוחה ביותר, במיוחד כשמדובר במספר רב של תמונות. בחלק מאתרים יש מגבלות למספר תמונות שניתן להעלות בפרק זמן מסויים. כאן "מוביל" iStockphoto - הוא מאפשר העלאה של 20 תמונות בלבד בשבוע.

לאחר שהתמונות הועלו לאתר, נכנסים לאתר ומבצעים מספר פעולות נוספות: נותנים שם לתמונה, מוסיפים את תאורה ומילות מפתח (עם כל זה כבר נמצא ב-EXIF של תמונה כמו שתיארתי קודם, אז אתם פטורים משלב זה). יש גם לבחור לשייך את התמונה לקטגוריות (נוף, אנשים, חפצים, עיסקי...). בדרך כלל ניתן לבחור עד שלוש קטגוריות, אבל חייבים לבחור קטגוריה אחת לפחות. בשלב זה ניתן גם לסמן האם התמונה היא בלעדית לאתר זה, האם אתם מוכנים שהתמונה תמכר ברשיון מורחב, וכו'.

חלק מהאתרים נותנים אופציה לבדוק מילות מפתח ולראות האם יש כפילויות, וגם לבדוק את האיות. Shutterstock מבצע את הבדיקה בצורה אוטומטית, לכן כדאי כל להעלות את התמונות החדשות קודם כל לאתר זה, לתקן את השגיאות שהוא ימצא, ורק אז להעלות את התמונות לאתרים אחרים. בנוסף, בשלב זה, יש לצרף לתמונות את צילומי המסמך החתום על ידי דוגמן או דוגמנית וזאת במקרה שבתמונות מופיעים אנשים.

לאחר ששלב זה הושלם, כל מה שנשאר זה לחכות שהתמונות יבדקו על ידי צוות האתר. כל תמונה שמעלים נבדקת מבחינה טכנית (לפי העקרונות שתיארתי קודם) וגם מבחינה עיסקית. זמן הבדיקה נבדל מאתר לאתר ונע בין כמה שעות לשבוע ימים. הקשיחות של בודקי התמונות גם היא משתנה מאתר לאתר. יכול להיות שתמונה מסויימת תתקבל לאתר אחד ותמכר טוב, אך באתר אחר לא יקבלו אותה בגלל "ערך עסקי נמוך". לא צריך להתרגש מזה. בתום הבדיקה נשלח אליכם מכתב בדא"ל עם רשימת תמונות שעברו או לא עברו ואת סיבות הדחייה. במידה ותמונה נדחתה מסיבות טכניות, ניתן לתקן את התמונה ולהעלות אותה שוב. תמונות שעברו את הבדיקה נכנסות למכירה. בדרך כלל ניתן למצוא אותן באתר רק למחרת מפני שלמנוע חיפוש של אתר נדרש זמן להתעדכן.

יש שאלות נוספות? אתם מוזמנים לשאול בפורום המדריך.

הפרק הקודם
עמוד הבית
הפרק הבא