המדריך

תוכן עניינים:
  מבוא
1. עשרת השאלות הגדולות
2. איך זה עובד וכמה ניתן להרוויח?
3. כמה תמונות צריך כדי להרוויח טוב?
4. רשיונות לשימוש בתמונות
5. סוגי הסכמים בין אתר מיקרוסטוק לצלם
6. דרישות מהתמונות
7. הכנת התמונות לשם העלאתן לאתר
8. העלאת תמונות לאתר
9. כיצד מקבלים כסף?
10. איזה סוגי תמונות נמכרות יותר?
11. שולטים ב-Illustrator? תזרקו את המצלמה!
12. רשימת אתרים ותאורם
13. מה אסור לעשות
14. טיפים חשובים להגדלת הרווחים

מאמרים נלווים
  תהליך הרישום ל-Shutterstock
  כלי לחיפוש מילות מפתח

מאמרים על שיטות צילום
  צילום חפצים נופלים למים
  צילום עשן
  שולחן צילום פשוט וזול
  בניית תאורה קבוע

גלריית תמונות לדוגמא

פורום

פרק 14: טיפים חשובים להגדלת הרווחים
להלן מספר טיפים להגדלת מכירות:.

1.

כפי שנאמר קודם, כדאי להעלות תמונות חדשות באופן קבוע. תמונות חדשות נמכרות טוב יותר אבל תמונות ישנות נמכרות גם, לכן המטרה היא להגיע כמה שיותר מהר לפורטפוליו גדול, מה שיגרום ליציבות המכירות. ישנו גם טריק בנושא: אם צילמתם סידרה של תמונות דומות (דוגמנית ב-20 פוזות שונות, חפץ כלשהו מ-10 זויות שונות וכדומה), אל תעלו את כל הסידרה בבת אחת. תעלו חלק מהסידרה ואת שאר התמונות לאחר זמן מה, כאשר החלק הראשון יתיישן קצת.

2. מילות מפתח מדיוקות ונכונות. היזהרו לשים מילות מפתח לא קשורות לתמונה - זה מעצבן את הקונים ובסוף יכול לגרום לחסימתכם באתר מפני שהדבר נחשב ל-spam .
3.

עיקבו אחרי כלי עזר הניתנים על ידי אתרים שונים. לדוגמה, ב-Shutterstock יש דף של 50 תמונות הנמכרות ביותר בשבוע האחרון, וגם דף של 100 מילות מפתח פופולריות ביותר אצל קונים. ב-Dreamstime על כל תמונה שלכם שנמכרה כותבים מילות מפתח שהקונה השתמש כדי למצוא את התמונה. כל הדברים האלה יתנו לכם מושג מה נמכר ומה לצלם.

4.

עיקבו אחרי פורומים באתרים. לדוגמה בפורום של Shutterstock מופיעים באופן קבוע שרשורים מסוג "תראו לי רב מכר שלכם ותספרו כמה פעמים הוא נמכר", או "כמה הרווחתם בחודש הכי מוצלח שלכם?". ואנשים כותבים ועונים בכמויות. זה יאפשר לכם להעריך את רמת הצלחתכם ייתן תמריץ של מוטיבציה, וגם יתן מושג איזה תמונות נמכרות. בנוסף לכך, אם אתם רואים מישהו שכותב שהוא מרוויח אלף דולר בחודש - כדאי מאוד להיכנס לפורטפוליו שלו ולראות מה הוא מצלם, באיזו איכות ובאילו מילות מפתח הוא השתמש.

5.

השתתפו בתחרויות. בכל האתרים המובילים מתקיימת מדי חודש תחרות צילום בנושא מסוים. כדאי מאוד להשתתף בתחרויות אלה ממספר סיבות: קודם כל בחלק מתחרויות יש פרסים יקרי ערך - לדוגמה החודש ב-Dreamstime הפרס הוא video iPod ל-80 ג'יגה. בנוסף לכך השתתפות בתחרויות מגדילה משמעותית את החשיפה של הפורטפוליו שלכם לקונים כי נושאי תחרויות בדרך כלל קשורים לדברים החמים בשוק: חגים מתקרבים, עונה נוכחית וכדומה. קונים נכנסים לדף התחרות ואם הם אוהבים תמונה שלכם, הם יכנסו לפורטפוליו שלכם לראות מה עוד יש. כאן עובד עיקרון אולימפי - העיקר ההשתתפות, לא חייבים לנצח כי כל התמונות המשתתפות חשופות לצפיה. בניגוד ל-Dreamstime, בתחרות של Shutterstock שמתפרסמת בשבוע הראשון של כל חודש בפורום האתר, יש פרסים לא משמעותים. אבל בסוף החודש, נבחרות בין 20 ל-30 תמונות מתוך אלה שנשלחו לתחרות ובמשך חודש-חודשיים הבאים מתפרסמות בעמוד הראשי של האתר בתור קולקציה לנושא מסוים. אם הצלחתם להשחיל תמונה לקולקציה הזאת, המכירות של אותה תמונה בפרט וכל התמונות שלכם בכלל יעלו בתקופה הזאת. שימו לב לתנאים של תחרויות כדי לא ליפול בפח. לדוגמה ב-Shutterstock בתחרות יכולות להשתתף רק תמונות שהועלו בחודש של התחרות, וב-Dreamstime התמונות של תחרות חייבות להיות בלעדיות לאתר זה.

6. חבר מביא חבר. אם הבאתם קונה לאתר, אתם מקבלים אחוז מסויים מסכום קניה שלו. אם הבאתם צלם, אתם מקבלים אחוזון קטן ממכירות שלו. האחוז יורד מרווח של האתר, ולא פוגע בשום צורה ברווחים של הצלם שהגיע לאתר לפי הפניה שלכם. אופציה זו לא קיימת בכל האתרים.

יש שאלות נוספות? אתם מוזמנים לשאול בפורום המדריך.

בהצלחה!

הפרק הקודם
עמוד הבית