המדריך

תוכן עניינים:
  מבוא
1. עשרת השאלות הגדולות
2. איך זה עובד וכמה ניתן להרוויח?
3. כמה תמונות צריך כדי להרוויח טוב?
4. רשיונות לשימוש בתמונות
5. סוגי הסכמים בין אתר מיקרוסטוק לצלם
6. דרישות מהתמונות
7. הכנת התמונות לשם העלאתן לאתר
8. העלאת תמונות לאתר
9. כיצד מקבלים כסף?
10. איזה סוגי תמונות נמכרות יותר?
11. שולטים ב-Illustrator? תזרקו את המצלמה!
12. רשימת אתרים ותאורם
13. מה אסור לעשות
14. טיפים חשובים להגדלת הרווחים

מאמרים נלווים
  תהליך הרישום ל-Shutterstock
  כלי לחיפוש מילות מפתח

מאמרים על שיטות צילום
  צילום חפצים נופלים למים
  צילום עשן
  שולחן צילום פשוט וזול
  בניית תאורה קבוע

גלריית תמונות לדוגמא

פורום

פרק 7: הכנת התמונות לשם העלאתן לאתר
נעבור על אופן הכנת תמונות להעלאה לאתרי מיקרוסטוק.
בשלב הראשון, פותחים כל תמונה בתוכנת עריכה ועוברים סעיף-סעיף על כל הדרישות שציינתי. אם יש צורך, מתקנים. חשוב לעבור על כל שטח התמונה בהגדלה ל-100% ולתקן רעש אם יש וכל מיני ליכלוכים מהעדשה או החיישן.
השלב הבא - מתן שם, תאור ומילות מפתח לתמונה. כל תמונה חייבת להיות עם פרטים אלו מפני שזו הדרך היחידה למציאת תמונה על ידי הקונה באמצעות חיפוש מתאים. שם התמונה צריך להיות קצר וענייני, התאור צריך להיות מפורט קצת יותר: 7-10 מילים. כן! שכחתי לציין שכל זה צריך להיות באנגלית, פרט שולי :-).
והכי חשוב - מילות המפתח. מילות המפתח חשובות אפילו יותר מאיכות התמונה כי תמונה הכי איכותית בעולם לא תביא כסף אם קונה שחיפש תמונה כזאת לא ימצא אותה. אפשר לתת עד 50 מילות מפתח ועדיף כמה שיותר, בתנאי שהן רלוונטיות. כדי לעשות את זאת נכון, קודם כל תארו את הפריטים שרואים בתמונה (בן אדם, אישה, אימא תינוק...), לאחר מכן תארו את התכונות של הפריטים (צעירה, בלונדינית, מחייכת....) וגם תוסיפו דברים אבסטראקטים וקונספטואליים (אושר, אמהות, ילדות...). אל תשכחו מילים נרדפות שעל מנת למצוא אותן כדאי להשתמש במילון כלשהו. אם מדובר בתמונות נוף, עיר וכדומה, תוסיפו תמיד שם המקום עצמו (מדינה, עיר, שם של הר, נהר, אגם...). אם זו תמונה של אוכל תמיד תוסיפו את שמו. בתמונות של צמחים או בעלי חיים כדאי להוסיף את שמם הרגיל וגם שם מדעי.
קיים גם כלי למציאת מילות מפתח על בסיס תמונות קיימות באתר iStockphoto. הרעיון של הכלי הוא שאתם נותנים 2-3 מילות מפתח עיקריות ומקבלים רשימת תמונות מהאתר לפי מילים אלה. בוחרים תמונות הכי דומות לתמונה שלכם, ואז הכלי עושה אנליזה של כל המילים מכל התמונות שנבחרו ונותן רשימה שניתן לבחור ממנה. כלי זה מוצא מילות מפתח באנגלית, אך ממשק המשתמש שלו הוא ברוסית בלבד, לכן אני כתבתי מדריך לכלי זה עם צילומי מסך והסברים לכל כפתור, כך שמי שלא יודע רוסית יוכל להשתמש בו.
היכן שמים את השם, תאור ומילות מפתח? באופן עקרוני ניתן לתת אותם לאחר העלאה של תמונה לאתר, אבל הדרך הטובה ביותר היא לצרוב אותם ב-EXIF של התמונה כך שכל המידע ישמר יחד עם התמונה ולא לחוד. אם אתם משתמשים בפוטושופ, תפתחו תפריט File ושם תלחצו על File info. בחלון שנפתח תמלאו את השדות הנדרשים (את מילות המפתח יש להפריד בפסיק או בנקודה פסיק) ותשמרו את התמונה. בעת העלאת תמונה לאתר, האתר יודע לזהות את המידע באופן אוטומטי.

יש שאלות נוספות? אתם מוזמנים לשאול בפורום המדריך.

הפרק הקודם
עמוד הבית
הפרק הבא